GINOP projektek
Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával megvalósuló projektek

Projektek
GINOP-2.1.7-15-2016-02410
Egészségvédő méztermékek létrehozása új eljárással, élettanilag releváns anyagokat tartalmazó alginát-prebiotikum makrokapszulák alkalmazásával
Kedvezményezett
- Sághegy Kft.
TOVÁBB
GINOP-2.1.1-15-2015-00461
POZITÍV ÉLETTANI HATÁSÚ, ÚJ MÉZKÉSZÍTMÉNYEK PROTOTÍPUSAINAK KIFEJLESZTÉSE
Kedvezményezettek
- Lourdes és Sághegy GINOP 2.1.1.
TOVÁBB
GINOP-2.1.1-15-2016-00947
Szatmár Íze Szatmárikumok, az innovatív alma, Magyar Értéket minden asztalra, legyen általunk egészségesebb a világ!
Kedvezményezettek
- Agricolae és Jonaco GINOP 2.1.1.
TOVÁBB
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00299
Bioaktív komponensekkel dúsított, innovatív, egészségvédő sütőipari termék- és technológiafejlesztés az Optimum Kkt-nél
Kedvezményezett
- Optimum Kkt.
TOVÁBB
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00403
Komplex relaxáló hatású tejtermékek kísérleti fejlesztése a modern élelmiszer- és táplálkozástudományban
Kedvezményezett
- Félegyházi Tej Kft.
TOVÁBB
GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00320
Komplex relaxáló hatású tejtermékek kísérleti fejlesztése a modern élelmiszer- és táplálkozástudományban
Kedvezményezett
- Félegyházi Tej Kft.
TOVÁBB
GINOP-2.2.1-18-2020-00025
A Szabolcs-Szatmár-Bereg térség gyümölcs termesztési és feldolgozási komplex rendszerének fejlesztése a hatékony és fenntartható gazdasági működtetés érdekében
Kedvezményezett
- Agricolae 2.2.1.
TOVÁBB
GINOP-2.1.1-15-2015-00602
Pulykahús Campylobacter okozta élelmiszerkockázatának komplex csökkentése bentonit alapú takarmányadalékok és alomkezelő készítmények kifejlesztésével
TOVÁBB
hírek
A takarmányhoz kevert algaadalék szignifikánsan javíthatja a broiler pulykák bélmikrobiotájának összetételét és csökkentheti a Campylobacter-fertőzöttségetCampylobacter
Bihari Innovációs Nap
A Rollexco Zrt. által szervezett Bihari Innovációs Nap 2021. október 21-én, a Bihari Ipari Parkban került megrendezésre, ahol eredményes K+F projektet megvalósító vállalkozások mutatták be fejlesztésüket. A rendezvényen köszöntőt mondott Muraközi István,...
Algakivonat alkalmazhatósága funkcionális élelmiszerek kifejlesztése során
Az alginsav és nátriumsója elfogadott gyógyszerészeti segédanyagok, amelyek különböző szerepet töltenek be a szilárd, orális adagolási formák kifejlesztésében.
Flavonoidok egészségvédő hatása
Mediterrán országokban kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők száma, ami feltételezések szerint a fogyasztott vörösbor flavonoid tartalmának köszönhető.
Mikrokapszulázási lehetőségek ciklodextrinek felhasználásával
Egyedülálló szerkezeti, fizikai és kémiai tulajdonságaik miatt a ciklodextrinek és származékaik több mint egy évszázada nagy érdeklődésre tartanak számot a tudósok és kutatók körében mind a tudományos élet, mind az ipar területén.
Fenolos vegyületek összetevőként való felhasználása a funkcionális élelmiszerek fejlesztésében
A funkcionális élelmiszerek megjelenése hasonló, mint a hagyományos ételeké és a szokásos étrendben részét képezhetik, azonban az alapvető funkciójának teljesítése mellett fiziológiai előnyöket is nyújthat, mint például az egészség megőrzése vagy a betegségek megelőzése .