TUDÁSTRANSZFER
kutatás – fejlesztés -innováció
Duálisan keresztkötött nátrium-alginát/kitozán alapú hidrogélek fejlesztése polifenolok kontrollált felszabadulására és antibakteriális aktivitásuk vizsgálata
Bevezetés A kontrollált gyógyszeradagoló rendszerek (CDDS) fejlesztése arra irányul, hogy a gyógyszerek alkalmazása összhangban legyen a fiziológiai igényekkel, lehetővé téve a hatóanyagok folyamatos, előre meghatározott sebességgel történő felszabadulását hosszú időn...
Növényi eredetű gyöngy-alternatíva fejlesztése: alginát-kitozán és gellán-gumi-kitozán kettős hidrogél hálózattal, fordított gömbösítési technológiával
Növényi eredetű gyöngy-alternatíva fejlesztése: alginát-kitozán és gellán-gumi-kitozán kettős hidrogél hálózattal, fordított gömbösítési technológiával A növényi alapú kapszulák napjaink egyik legizgalmasabb élelmiszeripari fejlesztési területeként jelennek meg. Ezek...
Teszt Gyorsítósáv cikk
The standard Lorem Ipsum passage, used since the 1500s "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea...
Bihari Innovációs Nap
A Rollexco Zrt. által szervezett Bihari Innovációs Nap 2021. október 21-én, a Bihari Ipari Parkban került megrendezésre, ahol eredményes K+F projektet megvalósító vállalkozások mutatták be fejlesztésüket. A rendezvényen köszöntőt mondott Muraközi István,...
Algakivonat alkalmazhatósága funkcionális élelmiszerek kifejlesztése során
Az alginsav és nátriumsója elfogadott gyógyszerészeti segédanyagok, amelyek különböző szerepet töltenek be a szilárd, orális adagolási formák kifejlesztésében.
Flavonoidok egészségvédő hatása
Mediterrán országokban kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők száma, ami feltételezések szerint a fogyasztott vörösbor flavonoid tartalmának köszönhető.
Mikrokapszulázási lehetőségek ciklodextrinek felhasználásával
Egyedülálló szerkezeti, fizikai és kémiai tulajdonságaik miatt a ciklodextrinek és származékaik több mint egy évszázada nagy érdeklődésre tartanak számot a tudósok és kutatók körében mind a tudományos élet, mind az ipar területén.
Fenolos vegyületek összetevőként való felhasználása a funkcionális élelmiszerek fejlesztésében
A funkcionális élelmiszerek megjelenése hasonló, mint a hagyományos ételeké és a szokásos étrendben részét képezhetik, azonban az alapvető funkciójának teljesítése mellett fiziológiai előnyöket is nyújthat, mint például az egészség megőrzése vagy a betegségek megelőzése .