Hírek
kutatás – fejlesztés -innováció
Bihari Innovációs Nap
A Rollexco Zrt. által szervezett Bihari Innovációs Nap 2021. október 21-én, a Bihari Ipari Parkban került megrendezésre, ahol eredményes K+F projektet megvalósító vállalkozások mutatták be fejlesztésüket. A rendezvényen köszöntőt mondott Muraközi István,...
Algakivonat alkalmazhatósága funkcionális élelmiszerek kifejlesztése során
Az alginsav és nátriumsója elfogadott gyógyszerészeti segédanyagok, amelyek különböző szerepet töltenek be a szilárd, orális adagolási formák kifejlesztésében.
Flavonoidok egészségvédő hatása
Mediterrán országokban kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők száma, ami feltételezések szerint a fogyasztott vörösbor flavonoid tartalmának köszönhető.
Mikrokapszulázási lehetőségek ciklodextrinek felhasználásával
Egyedülálló szerkezeti, fizikai és kémiai tulajdonságaik miatt a ciklodextrinek és származékaik több mint egy évszázada nagy érdeklődésre tartanak számot a tudósok és kutatók körében mind a tudományos élet, mind az ipar területén.
Fenolos vegyületek összetevőként való felhasználása a funkcionális élelmiszerek fejlesztésében
A funkcionális élelmiszerek megjelenése hasonló, mint a hagyományos ételeké és a szokásos étrendben részét képezhetik, azonban az alapvető funkciójának teljesítése mellett fiziológiai előnyöket is nyújthat, mint például az egészség megőrzése vagy a betegségek megelőzése .